Een kijkje op de Eerste Hart Hulp

Dit is het verhaal van een patiënt die pijn op de borst heeft en zich meldt bij Máxima Medisch Centrum (deze fotoreportage is in scene gezet).

transparant_1 lege regel
bord eerste hart hulp

De patiënt voelt zich niet zo lekker. Hij heeft pijn op de borst en de huisarts heeft hem doorverwezen naar de Eerste Hart Hulp. De verpleegkundige beoordeelt het hartritme en maakt een hartfilm (ECG).

elektrode op eerste hart hulp
transparant_1 lege regel

De patiënt krijgt een zuurstofmeter op zijn vinger geklikt waarmee gekeken wordt wat het zuurstofgehalte in zijn bloed is. Als er onvoldoende zuurstof in zijn bloed zit krijgt hij extra zuurstof toegediend.

saturatie
transparant_1 lege regel

Er wordt een naald geprikt om eventuele medicijnen toe te kunnen dienen. Tevens wordt dit naaldje gebruikt om bloed af te nemen. Met dit bloed kan beoordeeld worden of het hart schade heeft opgelopen.

transparant_1 lege regel

Het hartfilmpje wordt beoordeeld om te kijken of de klachten van de patiënt inderdaad van het hart komen.

ecguitslag
transparant_1 lege regel

De cardioloog wordt erbij geroepen. Dr. Eric Thijssen onderzoekt de patiënt en stelt gerichte vragen over de klachten. Dit is een standaardprocedure die plaatsvindt bij alle patiënten die met cardiale klachten worden opgenomen. De specialist wil een cardiale oorzaak van de klachten uitsluiten en meneer van Uden moet een inspanningstest doen.

eerste hart hulp dokter
transparant_1 lege regel

De inspanningstest wordt meteen afgenomen door medewerkers van de Eerste Hart Hulp. Hieruit blijkt dat de klachten niet cardiaal zijn.

sporttest cardiologie

De patiënt mag, helemaal gerustgesteld, weer naar huis. Voor de zekerheid moet hij nog een keer naar de polikliniek komen voor een controleafspraak.

Telefonische bereikbaarheid

  • 040-8889383
  • 040-8889389