IC in beeld

IC bed met nummers
transparant_1 lege regel

Een patiënt wordt op de Intensive Care opgenomen na een ongeval, na een operatie en bij zeer ernstige ziekte.

transparant_1 lege regel

Een ernstig zieke patiënt op de Intensive Care heeft vaak meerdere infusen, drains en allerlei slangen en plakkers. Sommige daarvan zijn verbonden met apparatuur om verschillende functies van het lichaam te bewaken en te registreren (bijvoorbeeld een monitor). Andere worden gebruikt om vocht, voeding of medicijnen toe te dienen (infusen en pompen). Weer andere zijn verbonden met machines, bijvoorbeeld beademingsmachine of dialyseapparaat.

Veel van de apparaten hebben een beeldscherm met lijnen, cijfers en letters die af en toe oplichten. Regelmatig klinken er verschillende soorten signalen. De verpleegkundige kennen de betekenis hiervan en weten precies hoe ze hierop moeten reageren. Gegevens en alarmen van de bewaking zijn ook zichtbaar op monitoren achter de balie. Zodat de patiënt steeds bewaakt kan worden.

Bij de dagelijkse behandeling en verzorging van de patiënt op de Intensive Care spelen veel deskundigen een rol: artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, enz. ’s Ochtend lopen de intensivisten en arts-assistenten visite. Daarnaast wordt elke dag een multidisciplinaire patiëntenbespreking gehouden.

De verpleegkundige staat altijd klaar om inlichtingen te geven.

  1. Bewakingsmonitor
  2. Beademingsmachine
  3. Infuuspompen, spuitenpompen voor continu medicatie toediening
  4. Nierfunctie vervangende Therapie

Bezoektijden

Dagelijks: 10.30-11.00 uur, 13.45-17.00 uur en 18.45-20.30 uur

Telefonische bereikbaarheid

  • 040-8888840