Wie werken er op de Spoedeisende Hulp (SEH)

SEH-verpleegkundigen
De SEH-verpleegkundige is de spil op de SEH-afdeling en coördineert de zorg rond een patiënt. De verpleegkundige voert bij binnenkomst van de patiënt de triage (het beoordelen van de aard en de ernst van de verwondingen) uit, verzorgt de eerste opvang en schakelt de benodigde disciplines in. Het zijn gediplomeerde verpleegkundigen die daarnaast nog een gespecialiseerde opleiding tot Spoedeisende Hulp verpleegkundige hebben gevolgd.

SEH_personeel

SEH-verpleegkundigen in opleiding
Naast de SEH-verpleegkundigen werken er op de SEH verpleegkundigen in opleiding tot SEH-verpleegkundige aan UMC Maastricht.

De Spoedeisende Hulpartsen
Spoedeisende hulpartsen hebben de Spoedeisende Hulp als specialisme gekozen. Zij zijn aanwezig op de Spoedeisende Hulpafdeling en hebben een brede en gedegen kennis van alle voorkomende (acute) ziektebeelden.

Eén van de taken is patiëntenzorg. Samen met de SEH-verpleegkundigen behandelen zij de patiënt zo snel en adequaat mogelijk en verwijzen hem/haar door naar een goed vervolgtraject. Zij helpen bij het inschatten van de ernst van de klachten die patiënten hebben en vangen patiënten op bij wie ademhaling, bloedsomloop en/of bewustzijn instabiel is.

Behalve patiëntenzorg hebben zij nog andere taken, zoals: coördinatie van medisch personeel op de SEH, het bewaken van de doorstroom op de SEH, onderwijs, ondersteuning van het management en participatie in allerlei commissies.

Bekijk onze SEH-artsen. Ook hebben we SEH-artsen in opleiding.

Specialisten 
Medisch specialisten hebben een bepaald vakgebied binnen de geneeskunde gekozen. Zo zijn er internisten, cardiologen, chirurgen, orthopeden, kinderartsen, enz. Zodra de patiënt onderzocht is en de uitslagen van eventuele gedane onderzoeken bekend zijn, bespreekt de arts-assistent dit met de specialist. Samen bepalen zij de diagnose en behandeling.

Bij sommige specialismen wordt u direct gezien door een specialist.  

Arts assistenten 
Arts-assistenten zijn basisarts. Zij kunnen of AIOS of ANIOS zijn. Deze termen staan voor Arts (Niet) In Opleiding tot Specialist.

Co-assistenten 
Co-assistenten zijn nog geen arts. Zij volgen de opleiding tot basisarts.

Secretaresses 
De secretaresse heeft een breed en gevarieerd takenpakket zoals het inschrijven van alle patiënten op de SEH, het aannemen en afhandelen van de telefoongesprekken en het verwerken van de administratie van de patiënten.

Service medewerker  
Deze medewerkers zijn verantwoordelijk voor allerlei logistieke zaken. Zij vullen bijvoorbeeld materialen aan, halen medische statussen, zorgen daar waar mogelijk voor begeleiding en drinken aan patiënten in de behandelkamers en verrichten schoonmaakwerkzaamheden.

Management SEH/gipskamers

  • De heer M. Königs, internist en hoofd zorggroep Acuut
  • Mevrouw M. Zanetti, manager zorggroep Acuut

Naar boven

Telefonische bereikbaarheid